Artikel in De Uitkrant

Ambergris lezing Ecomare

Ambergrislezing Ecomare

Op 26 oktober mocht ik een lezing geven in Ecomare over het gebruik van ambergrijs in parfum. In 2012 spoelde op De Razende Bol een dode potvis aan die een schat bij zich droeg. In zijn darmen troffen de onderzoekers van Ecomare, die het skelet van de walvis wilden prepareren voor hun tentoonstelling  grote brokken ambergrijs aan. Deze brokken heeft Ecomare mogen verkopen. Met de opbrengst bouwden ze een nieuwe tentoonstellingszaal. Arthur Oosterbaan van Ecomare verzocht mij om de restjes ambergrijs te  bekijken en te onderzoeken wat er mee kon op parfumgebied.

 

Artikel Volkskrant Walvisdrol

Lezing ambergris Odorama Mediamatic.

Airbnb Workshop

Book now on Airbnb!

Blend a signature fragrance inspired by the city

The Snifferoo te gast bij Daphne op Dinsdag

Op dinsdag 14 februari was The Snifferoo te gast in de talkshow van Daphne Bunskoek, Daphne op Dinsdag. Frank vertelde over hoe je nu eigenlijk parfum maakt en legde aan Daphne uit hoe hij bij de namen van zijn parfums komt. Na afloop werd er flink wat parfum verkocht aan het enthousiast publiek.

0 Comments

De Parfumman artikel Trouw 28-01-2017

The Snifferoo bij Business News Radio

Luister hier het item terug van Frank Bloem aan de desk bij Roelof Hemmen.

 

EAU DE ZEEKOE

Het was geen jongensdroom van Bloem om later parfum te gaan maken. Eigenlijk is hij kunstenaar. 'Maar ik haalde uit tentoonstellingen te weinig voldoening. Mensen maakten weinig contact met mijn werk.'

 

Zijn eerste probeersels waren meer een soort soepjes dan parfums. Een mix van geuren, maar geen compositie. Hij maakt zijn geuren niet in een geavanceerd laboratorium, maar in een simpel atelier.

'Het is vrij eenvoudig om te maken', vertelt Bloem. 'Je hoeft er geen hooggeleerde voor de zijn. Wat je nodig hebt zijn alcohol en grondstoffen. Je kijkt bijvoorbeeld naar de materialen die er in een attribuut zitten, en die geuren verwerk je in de parfum.'

Bloem verkoopt op dit moment twee soorten parfum: de Parkiet en de Rolstoel. Binnenkort komt daar nog de Zeekoe bij. 'Ik wilde geen vliegveldparfum maken. Het moest echt iets anders worden.'

Overigens ruiken de luchtjes niet naar parkiet en rolstoel. 'Maar het gaat wel om de associatie. De Parkiet ruikt bijvoorbeeld exotisch. Hij begint peperig en gaat dan langzaam door naar wat zoetiger. De Rolstoel is wat leerachtiger.'

 

Bloem is nog aan het opstarten, maar hij verkoopt genoeg. 'En ik word er gelukkig van.'Wat voegt The Snifferoo toe aan de parfumwereld?

Een soort doe-het-zelf benadering van parfum. Ik presenteer mezelf niet als een genie met een briljante neus die alles weet, ik ben iemand die dingen ontdekt en dat deelt. Een ontdekkingsreiziger door een onzichtbare wereld, en de successen daarvan verkoop ik, maar ook de wansuccessen mag je komen ruiken.

 

 

Daarnaast is The Snifferoo een persoonlijke benadering van parfum. Veel andere parfums hebben een heel duidelijke, herkenbare geur en ruiken over de hele wereld ongeveer hetzelfde. Mijn parfums zijn wat minder gepolijst en ruiken per batch en op de huid steeds een beetje anders. Dat komt omdat ik veel natuurlijke producten gebruik. En de parfums zijn vrij complex, als je bijvoorbeeld Parakeet op doet ruikt je eerst grapefruit en bloemengeuren, maar na een paar uur vervliegt dat en blijft een meer kruidige geur over, in combinatie met hout.

 

Tekst en foto's:  Annelies Verhelst

Zie voor het hele interview: http://aichaqandisha.nl/the-snifferoo/

kerstmarkt

Snifferoo op grote hoogte!

Kom zondag naar de Kerstmarkt op het dak van Het Ramada hotel! Op 18 december tussen 14:00 en 20:00 is The Snifferoo present met een fijne kerst-actie.

De parfums Wheelchair en Parakeet zijn te koop bij de kraam van The Snifferoo op de hoogste kerstmarkt van Amsterdam.

Staalmeesterslaan 410, Amsterdam.


Daar zit een luchtje aan!

Workshop Comenius Lyceum

WORKSHOP 'DAAR ZIT EEN LUCHTJE AAN'
Op 22 november gaf The Snifferoo een workshop op het Comenius Lyceum in Amsterdam. Het thema was afval en recycling en we maakten van vieze geuren toch lekkere parfum.
foto's door: Jaap Wals

Wheelchair

Wheelchair is coming

Vandaag maakte ik de eerste samples van het parfum Wheelchair klaar voor verzending naar de gelukkige winnaars van de tweede Sniff & Win. De lancering van Wheelchair is op 27 november.

Vandaag is de nieuwe website www.thesnifferoo.com online gegaan!

U kunt nu online parfum kopen en betalen met ideal of met uw creditcard. Voor wie zich afvraagt hoe je parfum online koopt: 

Je kan een sample bestellen voor vijf euro, bevalt de geur, dan krijg je €5,- korting op de aankoop van een  fles.

Snuffel maar even rond!