The Snifferoo bij Business News Radio

Luister hier het item terug van Frank Bloem aan de desk bij Roelof Hemmen.

 

EAU DE ZEEKOE

Het was geen jongensdroom van Bloem om later parfum te gaan maken. Eigenlijk is hij kunstenaar. 'Maar ik haalde uit tentoonstellingen te weinig voldoening. Mensen maakten weinig contact met mijn werk.'

 

Zijn eerste probeersels waren meer een soort soepjes dan parfums. Een mix van geuren, maar geen compositie. Hij maakt zijn geuren niet in een geavanceerd laboratorium, maar in een simpel atelier.

'Het is vrij eenvoudig om te maken', vertelt Bloem. 'Je hoeft er geen hooggeleerde voor de zijn. Wat je nodig hebt zijn alcohol en grondstoffen. Je kijkt bijvoorbeeld naar de materialen die er in een attribuut zitten, en die geuren verwerk je in de parfum.'

Bloem verkoopt op dit moment twee soorten parfum: de Parkiet en de Rolstoel. Binnenkort komt daar nog de Zeekoe bij. 'Ik wilde geen vliegveldparfum maken. Het moest echt iets anders worden.'

Overigens ruiken de luchtjes niet naar parkiet en rolstoel. 'Maar het gaat wel om de associatie. De Parkiet ruikt bijvoorbeeld exotisch. Hij begint peperig en gaat dan langzaam door naar wat zoetiger. De Rolstoel is wat leerachtiger.'

 

Bloem is nog aan het opstarten, maar hij verkoopt genoeg. 'En ik word er gelukkig van.'